KOPROVÁ OMÁČKA

09.05.2011 14:13

 

KOPROVÁ OMÁČKA
 
Ingredience:

hovězí vývar

500 ml

máslo

3 lžíce

ovocný ocet

2 lžíce

hladká mouka

2 lžíce

smetana ke šlehání

200 ml

plnotučné mléko

100 ml

kopr

2 lžíce

zakysaná smetana

3 lžíce

Žloutky                                          2 ks

 

Postup přípravy receptu:

Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

- v hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla

- zaprášíme jej 2 lžícemi hladké mouky a orestujeme do růžova

- růžovou jíšku zalijeme ½ l vývarem nebo vodou a povaříme 15 - 20 minut

- přidáme 2 lžíce kopru a 1 dcl mléka

- omáčku necháme přejít varem

- omáčku ochutíme 2 lžícemi octa

- osolíme 1 lžící soli

- osladíme 2 lžícemi cukru

- nakonec vmícháme 200 ml smetany s 3 lžícemi kysané smetany a v ní rozkvedláme 2 žloutky.

 

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.