KOPROVÁ OMÁČKA
09.05.2011 14:13
KOPROVÁ OMÁČKA
Ingredience:
500 ml |
|
3 lžíce |
|
2 lžíce |
|
2 lžíce |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
2 lžíce |
|
3 lžíce |
Žloutky 2 ks
Postup přípravy receptu:
Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.
- v hrnci rozehřejeme 3 lžíce másla
- zaprášíme jej 2 lžícemi hladké mouky a orestujeme do růžova
- růžovou jíšku zalijeme ½ l vývarem nebo vodou a povaříme 15 - 20 minut
- přidáme 2 lžíce kopru a 1 dcl mléka
- omáčku necháme přejít varem
- omáčku ochutíme 2 lžícemi octa
- osolíme 1 lžící soli
- osladíme 2 lžícemi cukru
- nakonec vmícháme 200 ml smetany s 3 lžícemi kysané smetany a v ní rozkvedláme 2 žloutky.
Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.