KAPŘÍ

06.05.2011 15:32

Kapří je distribuováno v balení po 0,5 nebo 2 kg. Cena za 1 kg je 150,– Kč bez DPH.

Distribuci zajišťuje společnost FISH MARKET a.s. Objednávky je možno realizovat prostřednictvím níže uvedených kontaktů.

 

Prodejní místa

Na těchto místech je možno si objednat Kapří – doručování 2× v týdnu úterý a pátek.

Co je Kapří?

  • Drcené a ochucené rybí maso – bez kostí a kůže
  • Mnoho možností pro kuchyňské úpravy
  • Originální receptura od Petra Stupky

Kapří je složeno z drceného kapřího masa (bez kostí a kůže), ovesných vloček a koření. Tento základní polotovar je určený k další úpravě podle Vaší fantazie nebo dodaných receptů.

Pro svoji vydatnost a hutnost se nedoporučuje připravovat Kapří bez další úpravy (nastavení, naředění, apod.)

Snadno z něho vytvoříte řízečky, biftečky, karbanátky, krokety. Můžete ho doplnit o další potraviny – brambory, zeleninu, zrniny, sýry.

Je připraveno k různým chuťovým variacím s pomocí koření a ochucovadel. Lze ho využít do zapékaných pokrmů, polévek a podobně.

 

 

Kapří řízek čili Kapřízek

Kapří řízek čili Kapřízek lze připravit v různých variantách, např. sýrový nebo šunkový, s kapustou, brokolicí atd.

Důležité je nechat základní hmotu hustější, aby bylo možné těsto vytvarované do tvaru oválu obalit v těstíčku nebo trojobalu a následně usmažit – v případě šunkového kapřízku stačí přidat do hmoty 150ml smetany nebo mléka.

Pochopitelně že obdobně lze tvořit i karbanátky a podobné výrobky.

Kapří zapečenky

Jednoduchá úprava v jedné nádobě, snadný výdej a mnoho možností. Nabízím několik možností. Vždy se ale jedná o velmi jednoduchý způsob, kdy se dosti zředěná základní hmota Kapří přelije přes hlavní surovinu pokrmu a následně zapeče.

TĚSTOVINOVÁ KAPŘÍ ZAPEČENKA – předem uvařené těstoviny promíchejte s libovolnou směsí zeleniny, trochou oleje nebo másla, vložte do vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby a dejte do trouby rozpékat. Následně vše zalijte Kapřím, zředěným mlékem či mlékem a smetanou na „omáčkovou“ hustotu (přibližně poměr 1:1). Vše přivoňte muškátovým květem a zkrášlete posekanou petrželovou natí. Pro vyšší závěrečný efekt zapečete navrch strouhaný sýr.

BRAMBOROVÁ KAPŘÍ ZAPEČENKA – základní hmotu zřeďte zeleninovým vývarem či mlékem, přimíchejte česnek, osmaženou cibulku a slaninu, případně uzeninu. V pečicí nádobě navrstvené brambory zalijte (potřete), přidejte další vrstvu brambor a nakonec po rozpečení zalijte navrch tradiční vaječnou zálivku.

Hmotnost či objem surovin uvedených v receptech je na 1kg syrového Kapří.