KAPŘÍ
Kapří je distribuováno v balení po 0,5 nebo 2 kg. Cena za 1 kg je 150,– Kč bez DPH.
Distribuci zajišťuje společnost FISH MARKET a.s. Objednávky je možno realizovat prostřednictvím níže uvedených kontaktů.
Prodejní místa
Na těchto místech je možno si objednat Kapří – doručování 2× v týdnu úterý a pátek.
Co je Kapří?
- Drcené a ochucené rybí maso – bez kostí a kůže
- Mnoho možností pro kuchyňské úpravy
- Originální receptura od Petra Stupky
Kapří je složeno z drceného kapřího masa (bez kostí a kůže), ovesných vloček a koření. Tento základní polotovar je určený k další úpravě podle Vaší fantazie nebo dodaných receptů.
Pro svoji vydatnost a hutnost se nedoporučuje připravovat Kapří bez další úpravy (nastavení, naředění, apod.)
Snadno z něho vytvoříte řízečky, biftečky, karbanátky, krokety. Můžete ho doplnit o další potraviny – brambory, zeleninu, zrniny, sýry.
Je připraveno k různým chuťovým variacím s pomocí koření a ochucovadel. Lze ho využít do zapékaných pokrmů, polévek a podobně.
Kapří řízek čili Kapřízek
Kapří řízek čili Kapřízek lze připravit v různých variantách, např. sýrový nebo šunkový, s kapustou, brokolicí atd.
Důležité je nechat základní hmotu hustější, aby bylo možné těsto vytvarované do tvaru oválu obalit v těstíčku nebo trojobalu a následně usmažit – v případě šunkového kapřízku stačí přidat do hmoty 150ml smetany nebo mléka.
Pochopitelně že obdobně lze tvořit i karbanátky a podobné výrobky.
Jednoduchá úprava v jedné nádobě, snadný výdej a mnoho možností. Nabízím několik možností. Vždy se ale jedná o velmi jednoduchý způsob, kdy se dosti zředěná základní hmota Kapří přelije přes hlavní surovinu pokrmu a následně zapeče.
TĚSTOVINOVÁ KAPŘÍ ZAPEČENKA – předem uvařené těstoviny promíchejte s libovolnou směsí zeleniny, trochou oleje nebo másla, vložte do vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby a dejte do trouby rozpékat. Následně vše zalijte Kapřím, zředěným mlékem či mlékem a smetanou na „omáčkovou“ hustotu (přibližně poměr 1:1). Vše přivoňte muškátovým květem a zkrášlete posekanou petrželovou natí. Pro vyšší závěrečný efekt zapečete navrch strouhaný sýr.
BRAMBOROVÁ KAPŘÍ ZAPEČENKA – základní hmotu zřeďte zeleninovým vývarem či mlékem, přimíchejte česnek, osmaženou cibulku a slaninu, případně uzeninu. V pečicí nádobě navrstvené brambory zalijte (potřete), přidejte další vrstvu brambor a nakonec po rozpečení zalijte navrch tradiční vaječnou zálivku.
Hmotnost či objem surovin uvedených v receptech je na 1kg syrového Kapří.